Obama: Tajné služby nemajú informácie o plánovanom teroristickom útoku na USA

NETKY.SK • 18 December 2015, 08:11 • 2 min
Obama: Tajné služby nemajú informácie o plánovanom teroristickom útoku na USA

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama ubezpečoval dnes Američanov o tom, že tajné služby nemajú "konkrétne a vierohodné informácie" o plánovanom teroristickom útoku na Spojené štáty. Informovali o tom svetové agentúry. Obama však Američanov napriek tomu, že krajine nehrozí bezprostredný útok teroristov, vyzval, aby boli počas zimnej dovolenkovej sezóny ostražití.

slovakia

left justify in out

Šéf Bieleho domu navštívil dnes americkú Národnú protiteroristickú centrálu (NCTC) pri Washingtone, kde ho o aktuálnom stave v tejto oblasti informovali predstavitelia tajných služieb, riaditeľ národnej špionážnej služby James Clapper, šéf Federálneho vyšetrovacieho úradu James Comey, ministerka spravodlivosti Loretta Lynchová, minister vnútornej bezpečnosti Jeh Johnson a minister zahraničných vecí John Kerry.

 

Agentúra DPA upozornila, že dnešné stretnutie sa uskutočnilo tesne pred vianočnými a novoročnými sviatkami a po útoku, pri ktorom začiatkom decembra dvaja teroristi usmrtili 14 ľudí v kalifornskom meste San Bernardino.

 

Spojené štáty budú podľa Obamu pokračovať v boji proti militantom Islamského štátu v zahraničí, predchádzaní prenikaniu teroristov na svoje územie a zvyšovaní úsilia predchádzať útokom na domácej pôde.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies