Obama tajne napísal iránskemu vodcovi Chameneímu

NETKY.SK • 7 November 2014, 10:26 • 2 min
Obama tajne napísal iránskemu vodcovi Chameneímu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa v polovici októbra listom obrátil na najvyššieho iránskeho vodcu Alího Chameneího vo veci hrozby zo strany organizácie Islamský štát.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových informácií denníka Wall Street Journal (WSJ) Obama lídrovi nepriateľskej krajiny opísal spoločný záujem boja proti obávaným radikálom z IŠ. Ďalšie detaily známe nie sú, no spomínať sa malo aj dosiaľ neúspešné úsilie o dosiahnutie dohody o spornom iránskom jadrovom programe. Predstavitelia Bieleho domu existenciu Obamovho tajného listu Chameneímu odmietli potvrdiť.

 

WSJ na svojom portáli podotýka, že Obama sa ako americký prezident na najmocnejšieho muža moslimskej krajiny obrátil už minimálne štyrikrát. Irán pritom nemá už 35 rokov s USA žiadne diplomatické vzťahy a samotný Chameneí Ameriku označuje za "diabla". Washington podľa denníka o liste neinformoval ani svojich spojencov v regióne a tvrdých odporcov islamskej republiky vrátane Izraela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona