Obama: Streľba v Orlande sa vyšetruje ako terorizmus a zločin z nenávisti

NETKY.SK • 13 Jún 2016, 07:28 • 2 min
Obama: Streľba v Orlande sa vyšetruje ako terorizmus a zločin z nenávisti

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama oznámil, že streľba z gay klubu v Orlande sa vyšetruje ako teroristický čin a zločin z nenávisti.

slovakia

left justify in out

"Vieme dosť na to, aby sme mohli povedať, že išlo o akt terorizmu a akt nenávisti," povedal počas krátkeho vystúpenia v Bielom dome Obama, ktorého citovala agentúra DPA.

 

Podľa jeho slov však zatiaľ nie je jasné, či bol strelec v spojení s teroristickými skupinami, čo by malo objasniť až ďalšie vyšetrovanie.

 

Prezident zdôraznil, že útok na ktoréhokoľvek občana USA je útokom na všetkých Američanov.

 

Streľba, ku ktorej došlo v noci nadnes v nočnom gay klube Pulse v Orlande na Floride, si vyžiadala 50 mŕtvych a 53 zranených. Zatiaľ nie sú spoľahlivé dôkazy o tom, či bol masaker v Orlande politicky alebo nábožensky motivovaný, alebo išlo o prejav nenávisti voči homosexuálom.

 

Predpokladaný páchateľ Omar Mateen údajne prisahal vernosť extrémistickej organizácii Islamský štát (IS). Dôkazy o jeho priamom prepojení na IS alebo iné teroristické skupiny však nateraz neexistujú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies