Obama: Stiahnutie filmu bolo chybou, USA budú na hackerský útok reagovať

NETKY.SK • 20 December 2014, 09:00 • 2 min
Obama: Stiahnutie filmu bolo chybou, USA budú na hackerský útok reagovať

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes uviedol, že filmová spoločnosť Sony Pictures "urobila chybu", keď po hackerskom útoku a vyhrážkach pripisovaných Severnej Kórei stiahla satirickú komédiu Šialené interview.

slovakia

left justify in out

Sony Pictures, americká dcérska firma koncernu Sony, zrušili vianočnú premiéru filmu, v ktorom naverbuje CIA dvoch novinárov, aby spáchali atentát na severokórejského vodcu Kim Čong-una, po tom, ako ho veľké siete kín odmietli premietať v dôsledku vyhrážok hackerov, uviedla agentúra Reuters.
      

Obama na koncoročnej tlačovej konferencii po otázkach novinárov o kauze uviedol, že síce chápe obavy filmovej spoločnosti, avšak želal by si iné rozhodnutie. Stiahnutie filmu podľa neho vysiela zlý signál o autocenzúre.
      

"Nemôžeme mať spoločnosť, v ktorej nejaký diktátor niekde môže začať zavádzať cenzúru tu v Spojených štátoch," vyhlásil Obama. "Pretože keď niekto dokáže zastrašovaním prinútiť ľudí, aby nezverejnili satirický film, predstavte si, čo začne robiť, keď uvidí dokument alebo správy, ktoré sa mu nepáčia," dodal.
      

USA budú podľa šéfa Bieleho domu na hackerský útok "reagovať primerane a tam, vtedy a tak, ako si zvolíme". Bližšie podobnosti odmietol zverejniť, dodáva agentúra DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies