Obama: Spojené štáty sa nemôžu stiahnuť zo svetovej scény

NETKY.SK • 3 Jún 2016, 08:26 • 2 min
Obama: Spojené štáty sa nemôžu stiahnuť zo svetovej scény

WASHINGTON - Spojené štáty by nemali odísť zo svetovej scény, vyhlásil vo štvrtok americký prezident Barack Obama počas prejavu na základni vzdušných síl v Colorade.

slovakia

left justify in out

"V dnešnom globalizovanom a prepojenom svete sa nemôžeme izolovať," uviedol šéf Bieleho domu, ktorého cituje agentúra DPA.

 

Obama zároveň obhajoval svoju zahraničnú politiku vrátane rozhodnutia neprikročiť k vojenskému útoku na Sýriu po tom, ako použila proti civilistom chemické zbrane. Zdôraznil, že použitie vojenskej sily by malo byť vždy posledným riešením. Prezident vyzval na vyvážený pomer medzi idealizmom a realitou.

 

S blížiacim sa záverom svojho mandátu Obama zvažuje, či ešte raz nezvýši počet amerických vojakov v Afganistane. V Iraku ich počet mierne narástol, zatiaľ čo špeciálne sily boli nasadené aj do Sýrie a Líbye.

 

"Máme zodpovednosť vždy poskytnúť našim vojakom jasnú misiu a plán na riešenie situácie po skončení konfliktu," uviedol Obama v prejave pred absolventmi vojenskej akadémie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies