Obama: Spojené štáty berú epidémiu eboly v Afrike vážne

NETKY.SK • 2 August 2014, 07:20 • 2 min
Obama: Spojené štáty berú epidémiu eboly v Afrike vážne

WASHINGTON - Spojené štáty berú epidémiu smrtiaceho vírusu ebola v Afrike vážne, povedal v piatok americký prezident Barack Obama.

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznil, americké federálne Centrum pre kontrolu chorôb (CDC) pracuje spolu s medzinárodnými zdravotníckymi organizáciami na poskytnutí pomoci pre zasiahnuté krajiny, informovala agentúra AP. Obama podotkol, že epidémia eboly je omnoho agresívnejšia, než tomu bolo v minulosti.
      

Predstavitelia Obamovej administratívy uviedli, že lídri Libérie a Sierry Leone, kde epidémia eboly zúri, zrušili svoje cesty do Washingtonu, kde sa na budúci týždeň uskutoční schôdzka afrických predstaviteľov. Predstavitelia rezortu zdravotníctva USA vo štvrtok varovali Američanov, aby necestovali do Guiney, Libérie a Sierry Leone. Ebola v priebehu tohto roka v týchto afrických krajinách pripravila o život už viac než 700 ľudí.
      

Súčasná epidémia eboly je najväčšia odkedy sa toto ochorenie prvýkrát objavilo v Afrike pred zhruba 40 rokmi, pripomína AP. Ebola spôsobuje horúčku, vracanie, krvácanie a hnačku a zabíja takmer 90 percent tých, ktorí sa vírusom nakazia. Je mimoriadne nákazlivá, šíri sa prostredníctvom kontaktu s krvou alebo inými tekutinami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies