Obama slávnostne uvítal v Bielom dome prezidenta Hollanda

NETKY.SK • 11 Február 2014, 19:06 • 2 min
Obama slávnostne uvítal v Bielom dome prezidenta Hollanda

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes slávnostne privítal v Bielom dome svojho francúzskeho kolegu Francoisa Hollanda, ktorý v pondelok priletel na návštevu USA.

slovakia

left justify in out

Na takzvanom južnom trávniku Bieleho domu privítali francúzskeho lídra obligátne fanfáry a delové salvy i nadšené pokriky zhromaždeného davu.
      

Obaja lídri počas ceremónie ocenili dlhodobé spojenectvo svojich krajín a po jej skončení sa odobrali do Oválnej pracovne Bieleho domu na rokovania venované problematike Iránu, Sýrie a nárastu extrémizmu v severnej Afrike.
      

Ešte dnes večer miestneho času budú Obamovci hostiť Hollanda a ďalších vyše 300 hostí na veľkolepej štátnej večeri.
      

V stredu šéf Elyzejského paláca odcestuje do Kalifornie, kde spolu so zástupcami francúzskych technologických spoločností navštívi oblasť Silicon Valley, kde sídlia špičkové firmy z oblasti informačných technológií.
      

Francois Hollande navštívil USA ako prvý prezident Francúzska od roku 1996. Do Spojených štátov pricestoval bez prvej dámy, keďže len v januári tohto roku sa rozišiel so svojou dlhoročnou partnerkou Valerie Trierweilerovou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies