Obama si v Dallase pripomenie pamiatku zabitých policajtov

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 08:42 • 2 min
Obama si v Dallase pripomenie pamiatku zabitých policajtov

DALLAS - Americký prezident Barack Obama v utorok odcestuje do texaského Dallasu, kde si pripomenie pamiatku piatich policajtov, ktorých v noci na piatok zabil černošský armádny veterán. Oznámil to dnes hovorca Bieleho domu Josh Earnest, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Prezident USA kvôli streľbe v Dallase skrátil svoju návštevu Španielska, ktorú mal ukončiť až v pondelok. Namiesto toho odletí domov do vlasti už dnes večer.

 

Obama pricestuje do Dallasu na pozvanie tamojšieho starostu Mikea Rawlingsa. Vystúpi s príhovorom na medzináboženskom modlitebnom stretnutí venovanom pamiatke zastrelených policajtov, ktorá sa bude konať v dallaskej koncertnej sále.

 

Pri streľbe, ku ktorej došlo počas protestnej akcie proti policajnému násiliu v centre Dallasu, zahynulo päť príslušníkov polície. Ďalších sedem policajtov a dvaja civilisti utrpeli zranenia.

 

Strelec Micah Johnson, ktorého napokon zlikvidovala polícia, vyhlásil, že ho rozhnevali nedávne prípady zastrelenia černochov americkými policajtmi. Podľa vlastných slov mieril predovšetkým na bielych policajtov.

 

Streľba v Dallase zo 7. júla bola najkrvavejším dňom pre americkú políciu od teroristických útokov z 11. septembra 2001.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies