Obama si v Bostone uctil obete teroristických útokov

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 09:03 • 2 min
Obama si v Bostone uctil obete teroristických útokov

BOSTON - Americký prezident Barack Obama si vo štvrtok priamo v Bostone uctil pamiatku dvoch Američanov ale aj jedného Číňana, ktorí prišli o život v pondelok počas teroristických útokov na slávnom mestskom maratóne.

slovakia

left justify in out

Pred spomienkovou slávnosťou v rímskokatolíckej Katedrále Svätého kríža opäť zdôraznil, že páchatelia sa za svoje činy budú zodpovedať. Krátko pred svojou návštevou Bostonu vyhlásil v celom štáte Massachusetts stav núdze, ktorý umožní čerpanie federálnych prostriedkov na vyrovnanie sa s podobnými mimoriadnymi situáciami. "Duch tohto mesta je nedotknutý, duch tejto krajiny nebude zakalený," vyhlásil za potlesku prítomných. Šéf Bieleho domu má neskôr naplánované aj schôdzky so zdravotníkmi, ktorí pomáhali ošetrovať ranených, a zavíta aj k rodinám obetí.

Americké úrady pátrajú v súvislosti s bombovými útokmi v Bostone po dvoch podozrivých. Podarilo sa ich odhaliť s pomocou záberov z kamier a fotoaparátov a záznamov televízií. Obaja muži, ktorých polícia zatiaľ neidentifikovala, sa pohybujú v blízkosti miesta nešťastia tesne pred výbuchmi. Ich fotografie distribuovali bezpečnostným orgánom, no nezverejnili ich. Jeden z nich má na sebe čierny ruksak, druhý má bielu šiltovku s nápisom a čiernu bundu. Podľa guvernéra štátu Massachusetts Devala Patricka vyšetrovatelia urobili od pondelka veľký pokrok, verejnosť však vyzval k trpezlivosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona