Obama si v Bielom dome uctil židovský sviatok Chanuka

NETKY.SK • 14 December 2012, 07:25 • 2 min
Obama si v Bielom dome uctil židovský sviatok Chanuka

Obama si v Bielom dome uctil židovský sviatok Chanuka - Politika Obama na oslavách zorganizovaných v Bielym domom vyjadril pretrvávajúcu a neotrasiteľnú podporu Izraela zo strany Spojených štátov, cituje agentúra AP. Americký prezident Barack Obama spoloč

slovakia

left justify in out

img

Obama na oslavách zorganizovaných v Bielym domom vyjadril pretrvávajúcu a "neotrasiteľnú" podporu Izraela zo strany Spojených štátov, cituje agentúra AP.

Americký prezident Barack Obama spoločne s manželkou Michelle zorganizovali vo štvrtok v Bielom dome slávnostnú recepciu pri príležitosti osláv židovského sviatku Chanuka.

Podľa Obamu je sviatok svetiel - Chanuka - príbehom "vytrvalosti a optimizmu".

Sviatok je pripomienkou zázraku pri opätovnom vysvätení jeruzalemského chrámu, po povstaní Makabejcov v 2. storočí pred n.l. Na počesť tejto udalosti židia každoročne zapaľujú sviečky na deväťramennom svietniku zvanom chanukija. 

Ide o tzv. veľký židovský sviatok; tohto roku sa začal v sobotu 8. decembra po západe slnka. Obdobne ako kresťanské Vianoce je Chanuka symbolom výhry svetla nad temnotou, spojená hodnotami rodiny a priateľstva, obdarovávaním a sviatočnými jedlami.

Obama na oslavách zorganizovaných v Bielym domom vyjadril pretrvávajúcu a "neotrasiteľnú" podporu Izraela zo strany Spojených štátov, cituje agentúra AP.

Americký prezident pri príležitosti zapaľovania sviečok na chanukiji konštatoval, že svietnik je "symbolom vytrvalosti a "pripomienkou odolnosti a nádeje".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies