Obama si udržiava náskok pred Romneym

NETKY.SK • 10 September 2012, 06:41 • 2 min
Obama si udržiava náskok pred Romneym

Obama si udržiava náskok pred Romneym - Politika Americký prezident Barack Obama si udržiava náskok pre republikánskym vyzývateľom Mittom Romneym, vyplýva z nedeľňajších výsledkov prieskumu agentúry Reuters a inštitútu Ipsos. Obamova popularita sa zvýšila

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama si udržiava náskok pre republikánskym vyzývateľom Mittom Romneym, vyplýva z nedeľňajších výsledkov prieskumu agentúry Reuters a inštitútu Ipsos.
      Obamova popularita sa zvýšila po zjazde jeho Demokratickej strany, na ktorej ho minulý týždeň nominovali na opätovné zvolenie. Republikáni dúfali, že tento nárast bude menší, najmä po piatkovom zverejnení slabšej než očakávanej štatistiky tvorby pracovných miest. Zjazd republikánov týždeň predtým viedol len k miernejšiemu a kratšiemu zvýšeniu podpory Romneyho.
      V prieskume za posledné štyri dni 47 percent respondentov uviedlo, že by hlasovali za Obamu, ak by sa voľby konali teraz. Romneyho by momentálne volilo 43 percent z vyše 1400 oslovených pravdepodobných voličov.
      Náskok Obamu sa oproti sobote nezmenil, konštatovala agentúra Reuters. Prieskum v spolupráci s inštitútom Ipsos uskutočňovala denne počas dvoch týždňov nominačných zjazdov oboch hlavných amerických strán.
      Obama a Romney vedú tesný súboj pred prezidentskými voľbami, ktoré sa budú konať 6. novembra. Zástupkyňa Ipsos vyjadrila očakávanie, že rozdiel v podpore oboch politikov sa znova zmenší a ostane malý.
      Spolupracovníci Romneyho odmietli tvrdenia o panike po tom, ako viacero prieskumov ukázalo, že bývalému guvernérovi štátu Massachusetts klesá podpora v kľúčových štátoch, keď to pripísali nedávnemu demokratickému zjazdu, nie celkovému trendu kampane.
      "Úradujúci prezident, ktorý má v prieskumoch menej ako 50 percent, je vo veľmi zlom postavení," citovala agentúra Reuters nemenovaného Romneyho poradcu.
      Romneyho tábor sa spolieha na postoj Američanov k ekonomickej situácii za Obamovej vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies