Obama sa zúčastní spomienkových udalostí na 11. septembra 2001

NETKY.SK • 3 August 2011, 09:29 • 2 min
Obama sa zúčastní spomienkových udalostí na 11. septembra 2001

Obama sa zúčastní spomienkových udalostí na 11. septembra 2001

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama a prvá dáma Michelle Obamová sa v septembri v New Yorku, Pennsylvánii a Washingtone zúčastnia spomienkových udalostí pri príležitosti 10. výročia od teroristických útokov z 11. septembra 2001. Informoval o tom dnes Biely dom.
      Pri útokoch na Svetové obchodné centrum v newyorskej štvrti Manhattan, na budovu Pentagónu a ciele v Pennsylvánii prišlo o život dovedna takmer 3000 ľudí.
      Hovorca Bieleho domu Jay Carney uviedol, že Obama si uctí pamiatku zosnulých pri teroristických útokoch a bude myslieť i na všetkých tých, ktorí sa počas desaťročia od útokov museli vyrovnať z ich následkami.
      Viceprezident Joe Biden si pamiatku obetí teroristických útokov uctí pri pamätníku na poli pri meste Shanksville, kde havarovalo jedno zo štyroch unesených lietadiel - let číslo 93 spoločnosti United Airlines.
Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona