Obama sa v Laose stretol s novým filipínskym prezidentom Dutertem, ten ho nazval sukin synom

NETKY.SK • 7 September 2016, 20:11 • 2 min
Obama sa v Laose stretol s novým filipínskym prezidentom Dutertem, ten ho nazval sukin synom

VIETIANE - Americký prezident Barack Obama sa dnes v rámci svojej historickej návštevy Laosu na krátko stretol s novým filipínskym prezidentom Rodrigom Dutertem.

slovakia

left justify in out

Schôdzka sa konala popri summite Združenia krajín juhovýchodnej Ázie (ASEAN), informuje agentúra AP s odvolaním sa na filipínske vládne zdroje.

 

Interakcia medzi oboma lídrami naznačuje, že bilaterálne vzťahy Spojených štátov a Filipín sú pevné, skonštatoval filipínsky minister zahraničných vecí Perfecto Yasay. Detaily týkajúce sa obsahu ich rozhovoru však neboli bezprostredne známe. Biely dom stretnutie prezidentov zatiaľ oficiálne nepotvrdil.

 

Obama a Duterte sa mali pôvodne stretnúť už v utorok, americký prezident však schôdzku odvolal vzhľadom na skutočnosť, že Duterte ho deň predtým nazval "sukin syn", varujúc, aby sa ho nevypytoval na protizákonné, mimosúdne zabíjanie osôb podozrivých z užívania alebo predávania drog na Filipínach.

 

Duterte vyslovil v utorok nad svojím výrokom poľutovanie s tým, že jeho "neprimerané odpovede" na otázky istého novinára "vyvolali obavy a znepokojenie", pričom ho mrzí, že vyzneli ako osobný útok na amerického prezidenta. Duterte sa na Obamovu adresu vyjadril tesne pred odletom na summit do Laosu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies