Obama sa tento rok vrátil z dovolenky oddýchnutý

NETKY.SK • 24 August 2015, 13:15 • 2 min
Obama sa tento rok vrátil z dovolenky oddýchnutý

WASHINGTON - Odkedy je Barack Obama vo funkcii prezidenta USA, strávil už 1100 hodín hraním svojho obľúbeného golfu, uviedla v noci nadnes spravodajská televízia CNN, ktorá súčasne informovala o skončení dovolenky hlavy štátu.

slovakia

left justify in out

Tohtoročnú dovolenku si Obama pochvaľoval. Pred novinármi uviedol, že ju strávil príjemne a dobre si oddýchol - na rozdiel od vlaňajška, keď sa musel vracať do Washingtonu kvôli kríze s ofenzívou Islamského štátu v Iraku a Sýrii, ako aj kvôli rasovým nepokojom v USA.

 

Tohtoročná Obamova dovolenka na ostrove Martha's Vineyard pri pobreží štátu Massachusetts trvala 17 dní. Prezident si počas nej zahral aj svoj milovaný golf, pričom protihráčom mu bol i jeden z jeho predchodcov v úrade, exprezident Bill Clinton.

 

Biely dom okrem toho - v súlade so zaužívaným zvykom - zverejnil zoznam kníh, ktoré si Obama pribalil do batožiny, aby si ich prečítal počas dovolenky.

Na ostrov si odniesol romány súčasných amerických spisovateľov Jamesa Saltera, Anthonyho Doerra či Jhumpy Lahiriovej. Okrem beletrie si vzal aj autobiografiu prezidenta Georgea Washingtona od historika Rona Chernowa, ako aj knihy na sociálno-ekonomické témy: The Sixth Extinction od novinárky a ekologičky Elizabeth Kolbertovej, v ktorej píše o klimatických zmenách na Zemi, a knihu Between the World and Me - jej autor Ta-Nehisi Coates sa v nej zamýšľa nad rasovými problémami Ameriky.

 

Samotný Obama podľahol na Twitteri prosbám svojich prívržencov a zverejnil "playlist" hudby, ktorú počas dovolenky počúval. Ocitli sa v ňom Frank Sinatra, Bob Dylan i Rolling Stones, ale aj Justin Timberlake a raper Frank Ocean.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona