Obama sa telefonicky rozlúčil s nemeckou kancelárkou Merkelovou

NETKY.SK • 20 Január 2017, 06:42 • 2 min
Obama sa telefonicky rozlúčil s nemeckou kancelárkou Merkelovou

WASHINGTON - Dosluhujúci americký prezident Barack Obama a jeho manželka Michelle vo štvrtok spoločne telefonovali s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou a jej manželom Joachimom Sauerom. Dvojici poďakovali za osobné priateľstvo.

slovakia

left justify in out

Biely dom uviedol, že išlo o posledný telefonát Obamu z pozície prezidenta s iným zahraničným lídrom.

 

"Prezident a kancelárka sa zhodli na tom, že úzka spolupráca Washingtonu s Berlínom a tiež Spojených štátov s Európou je potrebná na zabezpečenie silného transatlantického puta a pravidiel založených na medzinárodnom poriadku, ako aj na obranu hodnôt, ktoré prispeli k ľudskému pokroku v našich krajinách aj na celom svete," priblížil obsah telefonátu hovorca Bieleho domu Josh Earnest.

 

Obama ďalej Merkelovej poďakoval za jej pevné vedenie Nemecka. Dodal tiež, že po ôsmich rokoch vzájomnej spolupráce bolo vhodné, aby svoj posledný telefonát z úradu absolvoval práve s ňou.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona