Obama sa stretol s rodinami obetí streľby v San Bernardine

NETKY.SK • 19 December 2015, 11:46 • 2 min
Obama sa stretol s rodinami obetí streľby v San Bernardine

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa v piatok súkromne stretol s rodinami obetí teroristického útoku, ktorý sa odohral začiatkom mesiaca v kalifornskom meste San Bernardino. Obama vykonal návštevu v rámci svojej vianočnej cesty na Havajské ostrovy, napísala dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Zradikalizovaný manželský pár pakistanského pôvodu zastrelil 2. decembra v tamojšom neziskovom zdravotníckom stredisku 14 mužových kolegov a ťažko zranil 22 ďalších. Útočníci boli krátko nato zabití pri prestrelke s políciou. Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) klasifikuje tento incident ako teroristický čin.

 

Obama vo štvrtok ubezpečil Američanov, že tajné služby nemajú "konkrétne a vierohodné informácie" o plánovanom teroristickom útoku na Spojené štáty. Zdôraznil však, že aktivity tzv. osamelých vlkov môžu byť veľmi ťažko rozpoznateľné a vyzval obyvateľov, aby boli počas zimnej dovolenkovej sezóny ostražití.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies