Obama sa stretol s prezidentským kandidátom demokratov Sandersom

NETKY.SK • 28 Január 2016, 07:57 • 2 min
Obama sa stretol s prezidentským kandidátom demokratov Sandersom

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa dnes v Bielom dome stretol s jedným z prezidentských kandidátov Demokratickej strany, vermontským senátorom Berniem Sandersom, informovala tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Sanders označil stretnutie za produktívne a vyvrátil, že by mal obavy, že Obama favorizuje ako prezidentskú kandidátku demokratov svoju bývalú ministerku zahraničných vecí Hillary Clintonovú, ktorú pochválil minulý týždeň v jednom rozhovore.


"On aj viceprezident sa usilujú byť čestní a nestranní... a ja dúfam, že to tak bude aj naďalej," povedal Sanders reportérom po 45-minútovom stretnutí.


Hovorca Bieleho domu Josh Earnest povedal, že Obama nemá v úmysle podporiť v primárkach Demokratickej strany žiadneho z uchádzačov o prezidentskú kandidatúru: "Pre Demokratickú stranu je dobré, že vedie takú zdatnú debatu o tom, kto by mal byť nominantom našej strany."


Sanders si získal veľa stúpencov a vedie pred Clintonovou v nedávnych prieskumoch v amerických štátoch Iowa a New Hampshire, kde sa na budúci mesiac uskutočnia prvé zo série vnútrostraníckych hlasovaní. Clintonová je však naďalej považovaná za najpravdepodobnejšieho víťaza súboja o nomináciu Demokratickej strany pre novembrové prezidentské voľby.


Vermontský senátor dnes reportérom povedal, že má podľa svojho názoru "dobrú šancu" v oboch štátoch, kde sa hlasovanie začína, najmä v prípade vysokej účasti voličov. Uviedol, že s Obamom hovoril o zahraničnej politike vrátane Islamského štátu a Iránu. Earnest dodal, že prezident počas stretnutia spomínal tiež na svoju predvolebnú kampaň.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies