Obama sa s Putinom v septembri nestretne

NETKY.SK • 7 August 2013, 16:01 • 2 min
Obama sa s Putinom v septembri nestretne

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama sa v septembri nestretne so svojim ruským náprotivkom Vladimirom Putinom v Petrohrade. Potvrdil to v stredu bezpečnostný poradca Bieleho domu Ben Rhodes.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov nemá takéto stretnutie "za daných podmienok zmysel". S najväčšou pravdepodobnosťou ide o priamu reakciu na minulotýždňové udelenie dočasného azylu exspolupracovníkovi amerických tajných služieb Edwardovi Snowdenovi ruskými úradmi. Obama sa však zúčastní na septembrovom petrohradskom summite krajín G20. Šéf Bieleho domu však namiesto rokovania s Putinom zavíta do Švédska, ďalší jeho program zostáva nejasný.

Tridsaťročný Snowden mohol minulý štvrtok po viac ako mesiaci opustiť moskovské letisko Šeremetevo, keďže ruské úrady mu priznali štatút utečenca. Rusko bývalého spolupracovníka amerických tajných služieb odmieta vydať do vlasti, kde ho po zverejnení podrobností o programoch sledovania komunikácie obvinili z viacerých zločinov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona