Obama sa prvýkrát stretne s pápežom Františkom

NETKY.SK • 27 Marec 2014, 08:10 • 2 min
Obama sa prvýkrát stretne s pápežom Františkom

VATIKÁN - Americký prezident Barack Obama vo štvrtok ukončí svoje európske turné návštevou Vatikánu, kde sa stretne s pápežom Františkom.

slovakia

left justify in out

Obama je pritom doma často terčom kritiky zo strany katolíckej hierarchie najmä pre jeho podporu práva na potrat, homosexuálnych zväzkov ale aj svojej politike v oblasti antikoncepcie. Tieto témy by ale schôdzke podľa Bieleho domu nemali dominovať. "Prezident, podobne ako množstvo ľudí po celom svete, bol inšpirovaný prvým rokom pápeža Františka v úrade," uvádza sa v stanovisku Obamovej kancelárie. Po schôdzke s hlavou katolíckej cirkvi sa šéf Bieleho domu v Ríme stretne aj s talianskym prezidentom Giorgiom Napolitanom.

 

Obama sa sám hlási ku kresťanstvu a veriaci Američania sa nemalou mierou podieľali aj na jeho znovuzvolení. V roku 2009 sa stretol s pápežom Benediktom XVI., ktorý počas schôdzky nastolil aj tému potratov. Americký prezident mu prisľúbil, že počet interrupcií v USA sa pokúsi zredukovať. 

 

Obama pricestoval do Európy pri príležitosti stého výročia začiatku prvej svetovej vojny. Pondelok a utorok strávil v Holandsku, kde sa zúčastnil na summite o jadrovej bezpečnosti. V utorok večer sa presunul do Bruselu vo štvrtok svoje krátke turné ukončí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies