Obama sa modlil za prepustenie väznených Američanov

NETKY.SK • 7 Február 2014, 08:04 • 2 min
Obama sa modlil za prepustenie väznených Američanov

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyzval vo štvrtok počas každoročných Národných modlitebných raňajok na väčšiu náboženskú slobodu v Číne a pomodlil sa za Američanov väznených v Severnej Kórei a v Iráne. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Obama, ktorý sa na raňajkách usporiadaných vo washingtonskom hoteli Hilton zúčastnil s manželkou Michelle, využil túto významnú príležitosť a opätovne vyzval ázijské a blízkovýchodné krajiny na prepustenie amerických občanov, ktorých zadržiavajú.

      
"Modlíme sa za Kennetha Baeho, kresťanského misionára, ktorého už 15 mesiacov zadržiavajú v Severnej Kórei. Jeho rodina chce, aby sa vrátil domov. A Spojené štáty urobia všetko, čo je v ich silách, aby zabezpečili jeho prepustenie," povedal Obama.

   
"Modlíme sa za pastora Saeeda Abediniho. Toho už 18 mesiacov zadržiavajú v Iráne a odsúdili ho na osem rokov na základe obvinení, ktoré súvisia s jeho kresťanskou vierou," povedal Obama a dodal, že sloboda vierovyznania zakotvená v prvom dodatku Ústavy Spojených štátov, je v ohrození na celom svete, pričom menoval Čínu a Mjanmarsko ako krajiny, ktoré by si v tejto otázke mohli počínať lepšie. 

      

Národné modlitebné raňajky sú udalosťou na ktorej americkí republikáni a demokrati vyzliekajú stranícke tričká a sústreďujú sa na otázky viery a vierovyznania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies