Obama sa chystá na summit G20 do Turecka, na Filipíny aj do Malajzie, bude riešiť hospodársky rast

NETKY.SK • 27 Október 2015, 09:22 • 2 min
Obama sa chystá na summit G20 do Turecka, na Filipíny aj do Malajzie, bude riešiť hospodársky rast

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama odcestuje na budúci mesiac na deväť dní do Turecka, na Filipíny a do Malajzie, kde sa zúčastní niekoľkých summitov a stretne sa tam so svetovými lídrami. Informoval o tom v pondelok Biely dom a spresnil termín cesty - od 14. do 22. novembra.

slovakia

left justify in out

Počas turné sa Obama zúčastní na summite skupiny krajín G20 v Turecku, kde bude jeho cieľom urýchliť medzinárodné snahy o dosiahnutie silného a vyrovnaného hospodárskeho rastu. Krajiny G20 predstavujú približne dve tretiny svetovej populácie. Biely dom tiež informoval, že Obamova účasť na ďalších summitoch na Filipínach a v Malajzii má zdôrazniť, že Spojené štáty podporujú regionálne inštitúcie v Ázii.

 

Obama sa totiž snaží udržiavať v rovnováhe rolu Ameriky v Ázii. Prezident využije svoje cesty aj na získanie obchodných príležitostí a bude počas nich zdôrazňovať potrebu dosiahnuť dohodu v boji proti globálnemu otepľovaniu. Na Filipínach sa Obama zúčastní na summite krajín Ázijsko-tichomorského hospodárskeho spoločenstva (APEC). V Malajzii Obama navštívi summit USA-ASEAN (Združenie krajín juhovýchodnej Ázie) a Východoázijský summit (EAS), citovali svetové tlačové agentúry Biely dom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies