Obama sa americkým vojakom poďakoval za misiu v Afganistane

NETKY.SK • 26 December 2014, 12:16 • 2 min
Obama sa americkým vojakom poďakoval za misiu v Afganistane

KANOEHE BAY - Týždeň pred tým, ako sa skončí pôsobenie amerických bojových jednotiek v Afganistane, sa prezident USA Barack Obama poďakoval ich príslušníkom za 13 rokov trvajúcu misiu v tejto krajine.

slovakia

left justify in out

Stalo sa tak počas tradičnej návštevy prezidentského páru na základni amerického vojenského námorníctva v Kanoehe Bay na Havaji, kde Obama s rodinou trávi vianočné sviatky.
      

Obama v príhovore k posádke vyhlásil, že "vďaka mimoriadnej službe mužov a žien v amerických ozbrojených silách" Afganci majú šancu "obnoviť svoju vlastnú krajinu". Vyjadril tiež presvedčenie, že Afganistan už "viac nebude zdrojom teroristických útokov".
      

Americký prezident v príhovore k vojakom a ich rodinám, ktorí sa na základni zišli na spoločnej večeri, priznal, že Spojené štáty čelia vo svete ešte mnohým ťažkým misiám, pričom sa osobitne zmienil o Iraku, kde Spojenými štátmi vedená koalícia bojuje s extrémistickým Islamským štátom. Spomenul aj západnú Afriku, kde americké jednotky pomáhajú potlačiť šírenie vírusu Ebola, ktorý si vyžiadal už viac ako 7500 obetí na životoch.
      

Americký viceprezident Joe Biden spolu so svojou manželkou Jill počas Vianoc navštívil zranených amerických vojakov hospitalizovaných v nemocnici Walter Reed National Military Medical Center neďaleko Washingtonu, uviedol Reuters.
      

Biely dom v noci nadnes informoval, že Obamovci začali vo štvrtok ráno slávenie vianočných sviatkov rozbaľovaním darčekov a spevom kolied a popoludnie strávili na blízkej pláži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies