Obama rozhodol o predčasnom prepustení 46 väzňov

NETKY.SK • 14 Júl 2015, 07:06 • 2 min
Obama rozhodol o predčasnom prepustení 46 väzňov

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama rozhodol o predčasnom prepustení 46 väzňov, ktorí boli odsúdení za menšie drogové delikty. Na slobode by sa mali títo väzni, z ktorých niektorí dostali doživotie, ocitnúť začiatkom novembra, informoval dnes Biely dom.

slovakia

left justify in out

Podľa Obamu neboli ich tresty adekvátne trestnej činnosti.

 

V osobnom liste jednému z väzňov prezident USA pripomenul, že teraz je na ňom, aby z tejto príležitosti vyťažil čo najviac.

 

Za prezidenta Baracka Obamu sa tak zmiernenia trestu dočkalo už celkove 89 odsúdencov.

 

V USA zaviedli v 80. rokoch v rámci boja proti obchodovaniu s drogami prísne tresty aj za menšie, nenásilné drogové delikty, preto sa väznice beznádejne preplnili. Iba vo federálnych väzenských zariadeniach je takmer polovica väzňov práve za drogové delikty.

 

Žiadosť o predčasné prepustenie podalo od ohlásenia zámeru americkej administratívy znížiť počet takýchto osôb okolo 16 percent z 35.000 väzňov vo federálnych zariadeniach.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies