Obama rokoval s Cameronom o Sýrii, použitie chemických zbraní stále preverujú

NETKY.SK • 14 Máj 2013, 10:34 • 2 min
Obama rokoval s Cameronom o Sýrii, použitie chemických zbraní stále preverujú

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama a britský premiér David Cameron dnes na spoločnej tlačovej konferencii v Bielom dome uviedli, že sa zaviazali pokračovať v podpore sýrskeho ľudu, vrátane zvýšenia humanitárnej pomoci a presadzovania dočasnej vlády, ktorá by pomohla nastoliť mier.

slovakia

left justify in out

Obama informoval, že USA ešte stále prešetrujú údajné použitie chemických zbraní v Sýrii a o ďalších krokoch rozhodnú, až keď budú mať v rukách overené fakty. Citovala ho agentúra Reuters.

Súčasne zdôraznil, že Washington bude pokračovať vo vyvíjaní nátlaku na sýrskeho prezidenta Bašára Asada, aby zastavil "desivé násilie" v krajine.

Britský premiér Cameron oznámil, že Británia v tomto roku zdvojnásobí svoju pomoc sýrskym opozičným silám, ktorú nemožno využiť na zabíjanie. Podľa jeho slov je to naliehavo potrebné skôr, ako sa v Sýrii zrealizujú tie "najhoršie obavy".

Zdôraznil, že neprijal rozhodnutie vyzbrojiť opozíciu v Sýrii, Británia však pre ňu môže urobiť viac v oblasti technickej a ďalšej podpory. Pomoc opozícii je kľúčová, aby sa zabránilo rastu extrémizmu v Sýrii, vyhlásil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies