Obama rokoval s Abdalláhom o podpore mieru na Blízkom východe

NETKY.SK • 30 Jún 2010, 08:46 • 2 min
Obama rokoval s Abdalláhom o podpore mieru na Blízkom východe

Obama rokoval s Abdalláhom o podpore mieru na Blízkom východe - Politika Americký prezident Barack Obama dnes vyhlásil, že sa so saudskoarabským kráľom Abdalláhom dohodol na potrebe urýchlenia blízkovýchodného mierového procesu rozhodným a odvážnym spôsob

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama dnes vyhlásil, že sa so saudskoarabským kráľom Abdalláhom dohodol na potrebe urýchlenia blízkovýchodného mierového procesu "rozhodným a odvážnym spôsobom" vrátane vytvorenia palestínskeho štátu.
      Obaja lídri v krátkosti informovali novinárov po súkromnom obede vo Washingtone. Obama uviedol, že s Abdalláhom rokovali o Afganistane a Pakistane, ako aj o úsilí bojovať s extrémizmom a proti pokusom Iránu získať jadrové zbrane.
      Americký prezident vyzdvihol silné a strategické vzťahy so Saudskou Arábiou, ktorá má na Blízkom východe nezanedbateľný vplyv.
      Obama uviedol, že saudskoarabský kráľ ocenil jeho priateľstvo a konzultácie.
      Abdalláh povedal, že Obama je rešpektovaný na celom svete ako "čestný muž".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies