Obama rokoval o ebole s Pan Ki-munom i francúzskym prezidentom

NETKY.SK • 14 Október 2014, 07:17 • 2 min
Obama rokoval o ebole s Pan Ki-munom i francúzskym prezidentom

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v pondelok hovoril s generálnym tajomníkom Pan Ki-munom a vyjadril súhlas, že medzinárodné spoločenstvo by malo vystupňovať svoje úsilie "rozhodne čeliť kríze v súvislosti s ebolou". Podľa agentúry Reuters o tom informoval Biely dom.

slovakia

left justify in out

Obama tiež telefonoval s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom, s ktorým sa zhodol, že treba vyvinúť viac úsilia s cieľom vytvorenia liečebných zariadení v afrických krajinách zasiahnutých epidémiou smrtiaceho vírusu.
      

Prezident USA tiež pri separátnom stretnutí s predstaviteľmi svojej administratívy rokoval o "zjavnom porušení protokolu na kontrolu nákazlivých chorôb" v nemocnici v Dallase, kde sa ebolou nakazila zdravotníčka, ktorý sa staral o medzičasom zosnulého pacienta s týmto vírusom. "Prezident opätovne zdôraznil, že toto vyšetrovanie musí pokračovať tak rýchlo, ako to len bude možné, a že bolo vzaté ponaučenie vzhľadom na budúce plány pre nemocnice a zdravotníkov po celej krajine," uviedol Biely dom.
      

Americké federálne úrady v nedeľu potvrdili, že zdravotníčka, ktorá sa starala o pacienta s ebolou v texaskom Dallase, sa nakazila touto nebezpečnou chorobou. Nemenovaná zdravotníčka mala podľa úradov na sebe úplný ochranný odev, keď sa starala o Libérijčana Thomasa Erica Duncana, ktorý zomrel v stredu v dallaskej nemocnici.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies