Obama privítal vojakov po návrate z Iraku

NETKY.SK • 16 December 2011, 05:45 • 2 min
Obama privítal vojakov po návrate z Iraku

Obama privítal vojakov po návrate z Iraku - Politika Americký prezident Barack Obama dnes na základni Fort Bragg privítal vojakov, ktorí sa vrátili z Iraku. Vyhlásil pritom, že ich návratom sa končí takmer deväť rokov trvajúci iracký konflikt.

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama dnes na základni Fort Bragg privítal vojakov, ktorí sa vrátili z Iraku. Vyhlásil pritom, že ich návratom sa končí takmer deväť rokov trvajúci iracký konflikt. 
Posledné americké jednotky sa z Iraku úplne stiahnu do konca tohto roka, keď vyprší bezpečnostná zmluva medzi oboma krajinami. V čase vrcholiacej vojny v roku 2007 ich tam bolo okolo 170.000. 
"Vojna v Iraku bude čoskoro patriť do histórie a vaša služba sa zapíše do dejín," povedal Obama niekoľkým tisíckam vojakov a stovkám ich rodinných príslušníkov, ktorí sa zhromaždili na základni Fort Bragg v Severnej Karolíne. S príhovorom vystúpila aj prvá dáma Michelle Obamová. 
Šéf Bieleho domu poďakoval vojakom za ich hrdinstvo pri zosadení Saddáma Husajna, ako aj v dlhoročnom boji proti povstalcom a teroristom, ktorí chceli destabilizovať situáciu v Iraku. 
"Vaša vôľa sa ukázala byť silnejšia než teror tých, ktorí ju chceli zlomiť," vyhlásil podľa agentúry AP Obama. Od začiatku vojny v marci 2003 zahynulo v Iraku takmer 4500 Američanov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies