Obama privítal hlasovanie britského parlamentu o misii v Sýrii

NETKY.SK • 3 December 2015, 06:50 • 2 min
Obama privítal hlasovanie britského parlamentu o misii v Sýrii

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama privítal dnes hlasovanie britského parlamentu o začatí leteckých útokov voči militantom extrémistickej skupiny Islamský štát (IS) v Sýrii.

slovakia

left justify in out

"Od začatia ofenzívy proti IS bolo Spojené kráľovstvo v boji proti IS jedným z najcennejších partnerov," uviedol šéf Bieleho domu prostredníctvom vyhlásenia, z ktorého citovala agentúra Reuters.


"Tešíme sa na to, keď budú britské sily lietať s koaličnými ponad Sýriu. Budeme pracovať na tom, aby sme ich do vzdušného koaličného riadenia integrovali tak rýchlo, ako to bude možné."


Americký líder ďalej dodal, že uvítal utorňajšie oznámenie nemeckého vládneho kabinetu o nasadení ďalších 1200 vojakov do misie proti IS. Britský parlament v noci nadnes drvivou väčšinou schválil rozšírenie náletov podnikaných jednotkami britského Kráľovského letectva (RAF) proti extrémistickej skupine IS i na územie Sýrie.


Za rozšírenie náletov po desaťhodinovom rokovaní parlamentu hlasovalo 397 zákonodarcov, proti ich bolo 223. Stíhačky RAF sa aktuálne zapájajú do leteckých operácií proti cieľom militantov IS v Iraku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies