Obama prisľúbil Španielsku pomoc s ekonomickými ťažkosťami

NETKY.SK • 7 August 2012, 06:37 • 2 min
Obama prisľúbil Španielsku pomoc s ekonomickými ťažkosťami

Obama prisľúbil Španielsku pomoc s ekonomickými ťažkosťami - Politika Prezident Barack Obama prisľúbil v pondelok americkú pomoc snahám španielskeho premiéra Mariana Rajoya dostať španielsku ekonomiku opäť do správnych koľají a uznal, že krajina čelí ťažk

slovakia

left justify in out

img

Prezident Barack Obama prisľúbil v pondelok americkú pomoc snahám španielskeho premiéra Mariana Rajoya dostať španielsku ekonomiku opäť do správnych koľají a uznal, že krajina čelí "ťažkým výzvam" v období dlhovej krízy v eurozóne.
      Biely dom informoval, že obaja politici sa rozprávali telefonicky 30 minút v rámci Obamových prebiehajúcich diskusií s európskymi lídrami o ekonomike eurozóny. Obama vyjadril obavy, že ekonomický "protivietor" z Európy môže oslabiť krehké oživovanie americkej ekonomiky, a to v čase, keď sa snaží o znovuzvolenie v novembrových prezidentských voľbách.
      Španielsky premiér Rajoy sa v pondelok posunul o krok bližšie k požiadaniu o záchrannú pôžičku Európskej únie pre svoju krajinu. Vyhlásil však, že najprv musí vedieť, aké podmienky sa k pôžičke budú viazať a akú podobu bude mať táto pomoc. 
      Rajoyov úrad takisto informoval o telefonáte s Obamom a vo vyhlásení uviedol, že lídri debatovali o ekonomických problémoch Španielska a o širšej 17-člennej eurozóne. Rajoy rozprával Obamovi o úsilí Španielska znížiť vládny deficit a o sérii rozpočtových škrtov, ktoré už jeho kabinet presadil od začiatku tohto roka.

Zdroj: TASR/Reuters, Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies