Obama prijal v Bielom dome ruského prezidenta

NETKY.SK • 25 Jún 2010, 10:08 • 2 min
Obama prijal v Bielom dome ruského prezidenta

Obama prijal v Bielom dome ruského prezidenta - Politika Americký prezident Barack Obama dnes prijal v Bielom dome ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva, ktorý je na návšteve Spojených štátov. Nosnou témou rozhovoru má byť prehĺbenie hospodárskej spoluprá

slovakia

left justify in out

Americký prezident Barack Obama dnes prijal v Bielom dome ruského prezidenta Dmitrija Medvedeva, ktorý je na návšteve Spojených štátov.
      Nosnou témou rozhovoru má byť prehĺbenie hospodárskej spolupráce medzi USA a Ruskom. Súčasťou rokovaní bude tiež príprava na summity G8/G20 v kanadskom Toronte, na ktorých sa obaja prezidenti zúčastnia.
      Na stretnutí sa má hovoriť aj o kríze v Kirgizsku, kde majú vojenskú základňu Rusko i Spojené štáty. Očakáva sa, že rokovania v Bielom dome budú mať harmonický priebeh.
      Obama a Medvedev od svojho prvého stretnutia v Rusku, v apríli 2009, výrazne zlepšili bilaterálne vzťahy oboch krajín. Dôraz na hospodárske témy pri rokovaniach je znakom ďalšej normalizácie kedysi "chladných vzťahov".
      Medvedev predtým navštívil Silicon Valley, kde sa sústreďuje technologická špička, stretol sa s kalifornským guvernérom Arnoldom Schwarzeneggerom a poslal svoju prvú správu na sociálnej sieti Twitter.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies