Obama prijal v Bielom dome Davida Camerona

NETKY.SK • 16 Január 2015, 08:51 • 2 min
Obama prijal v Bielom dome Davida Camerona

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama prijal vo štvrtok večer britského premiéra Davida Camerona.

slovakia

left justify in out

Absolvovali pracovnú večeru v Bielom dome a podľa agentúry DPA sa očakáva, že dnes budú diskutovať o spolupráci v boji proti terorizmu, militantnej organizácii Islamský štát a o ďalších témach. Ešte predtým politici zverejnili spoločný článok v novinách The Times, kde deklarovali, že silné ekonomiky sú zásadne dôležité na udržanie slobody slova a porazenie "deformovanej ideológie" islamistov, ktorí zabili minulý týždeň v Paríži 17 ľudí.

      

Obama a Cameron sľúbili, že sa nenechajú "zastrašiť extrémistami" a nikomu nedovolia "umlčať slobodu prejavu". Očakáva sa, že Cameron bude počas svojej dvojdňovej návštevy v USA diskutovať s Obamom aj o ruských krokoch na Ukrajine, ktoré podľa nich "destabilizujú" túto krajinu.
      

"Ak dovolíme, aby takéto základné porušovanie medzinárodného práva prešlo bez povšimnutia, všetci budeme trpieť nestabilitou, ktorá nasleduje," uvádza sa v ich spoločnom článku v novinách The Times.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona