Obama pricestoval do Saudskej Arábie

NETKY.SK • 27 Január 2015, 14:33 • 2 min
Obama pricestoval do Saudskej Arábie

NAÍ DILLÍ - Šéf Bieleho domu Barack Obama pricestoval dnes do Saudskej Arábie, aby vyjadril úctu rodine zosnulého saudskoarabského kráľa Abdalláha. Informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Hoci sa šéf Bieleho domu stretne so Salmánom, ktorý po svojom nevlastnom bratovi prevzal kráľovstvo, podľa agentúry AP avizoval, že nebude tlmočiť obavy USA v prípade saudskoarabského blogera a ľudskoprávneho aktivistu Ráifa Badawího, odsúdeného za urážku islamu na 1000 rán bičom a desať rokov väzenia.

 

"Na tejto návšteve ide, samozrejme, o vyjadrenie úcty kráľovi Abdalláhovi, ktorý svojím vlastným spôsobom prezentoval isté skromné reformné úsilie v kráľovstve," uviedol Obama v dnes odvysielanom rozhovore pre stanicu CNN.

 

Americký prezident konštatoval, že vyvíja tlak na spojencov, akým je Saudská Arábia, v oblasti ľudských práv. K tomu ale doplnil, že tento tlak musí vyvažovať v dôsledku hrozby terorizmu a v záujme udržania regionálnej stability.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies