Obama pricestoval do Atén, stretne sa s prezidentom aj premiérom

NETKY.SK • 15 November 2016, 10:36 • 2 min
Obama pricestoval do Atén, stretne sa s prezidentom aj premiérom

ATÉNY - Americký prezident Barack Obama pricestoval dnes na oficiálnu návštevu Grécka, ktorého metropola Atény je prvou zastávkou na jeho poslednej zahraničnej ceste vo funkcii šéfa Bieleho domu, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prezidentský špeciál Air Force One pristál na letisku v Aténach po nočnom lete z Washingtonu. Americký prezident sa postupne stretne so svojím gréckym náprotivkom Prokopisom Pavlopulosom a premiérom Alexisom Tsiprasom, s ktorým bude mať aj spoločnú tlačovú konferenciu.

 

V stredu sa šéf Bieleho domu zúčastní prehliadky aténskej Akropoly a prednesie prejav o demokracii a globalizácii. Z Atén odcestuje Obama do Berlína a po zastávke v Peru, kde sa zúčastní na summite Ázijsko-pacifického hospodárskeho spoločenstva (APEC), sa v sobotu vráti do Washingtonu.

 

Obamovej poslednej zahraničnej ceste bude podľa AP dominovať téma zvolenia miliardára Donalda Trumpa za amerického prezidenta. Obama sa usiluje ubezpečovať svetových lídrov, že napriek Trumpovej plamennej predvolebnej rétorike Spojené štáty neopustia svojich spojencov a nezrieknu sa záväzkov, ktoré pre ne vyplývajú z medzinárodných dohôd.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies