Obama pri príležitosti Dňa vojnových veteránov vyzval na povolebnú jednotu

NETKY.SK • 12 November 2016, 07:07 • 2 min
Obama pri príležitosti Dňa vojnových veteránov vyzval na povolebnú jednotu

ARLINGTON - Americký prezident Barack Obama pri príležitosti Dňa vojnových veteránov vyzval dnes Američanov na povolebnú národnú jednotu. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obama po ôsmy a posledný raz počas svojho pôsobenia na čele americkej administratívy položil k Hrobu neznámeho vojaka na Arlingtonskom národnom cintoríne vo Washingtone zelený veniec ozdobený červenými, bielymi a modrými kvetmi.

 

Vo svojom prejave v deň, keď si Spojené štáty pripomínajú ukončenie prvej svetovej vojny v roku 1918, Obama prítomným vojnovým veteránom pripomenul, že tento deň často prichádza po období "neľútostného politického zápasu, ktorý je prejavom slobody slova, za ktorú ste vy (vojnoví veteráni) bojovali".

 

"Keď sa voľby skončia a my hľadáme spôsoby, ako opäť nájsť jeden druhého, aby sme sa vrátili k zásadám, ktoré majú trvalejšiu hodnotu ako pominuteľná politika, sú pre nás najlepším príkladom muži a ženy, ktorým vzdávame úctu pri príležitosti Dňa vojnových veteránov," povedal Obama deň po tom, ako sa v Bielom dome stretol s novozvoleným republikánskym prezidentom Donaldom Trumpom.

 

Trump po predvolebnej kampani poznačenej plamennou rétorikou namierenou proti moslimom, prisťahovalcom a iným menšinám zvíťazil v utorkových prezidentských voľbách nad svojou demokratickou protikandidátkou Hillary Clintonovou a v januári sa po zložení sľubu stane 45. americkým prezidentom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona