Obama prednesie v Kongrese prejav o stave únie

NETKY.SK • 20 Január 2015, 07:33 • 2 min
Obama prednesie v Kongrese prejav o stave únie

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama prednesie v utorok v Kongrese prejav o stave únie. Počas neho chce oficiálne predstaviť iniciatívu na zvýšenie daní bohatým s cieľom pomôcť strednej vrstvy.

slovakia

left justify in out

Šance na jej presadenie sú však menšie než kedykoľvek predtým, keďže republikáni medzičasom ovládajú už obe komory Kongresu. Republikáni vždy vystupovali proti vyššiemu finančnému zaťaženiu majetných ako aj veľkých spoločností. V súčasnosti argumentujú, že by to zabrzdilo práve obnovený hospodársky rast krajiny. Obama naopak chce, aby ho pocítili aj bežní ľudia a získané peniaze plánuje využiť na rôzne benefity pre strednú vrstvu.

 

Prejav prezidenta o stave únie bude prvým, odkedy sa republikáni ujali kontroly nad oboma parlamentnými komorami po voľbách v novembri minulého roka. Dotkne sa aj mnohých ďalších tém, ako sú reforma polície, extrémizmus, Guantánamo, imigračná reforma, kybernetická bezpečnosť či zahraničná politika. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona