Obama predĺžil vojenskú misiu v Afganistane

NETKY.SK • 22 November 2014, 18:03 • 2 min
Obama predĺžil vojenskú misiu v Afganistane

WASHINGTON - Americkí vojaci budú môcť útočiť na bojovníkov Talibanu v Afganistane aj v roku 2015, čím sa predlžuje ich rola aj po ukončení veľkých vojenských operácií.

slovakia

left justify in out

Zmeny schválené prezidentom Barackom Obamom tiež zabezpečia afganskej armáde vzdušnú podporu, informujú americké médiá. Počet amerických vojakov v Afganistane by sa mal do konca roka 2014 znížiť na 9 800.

 

Predchádzajúce plány obmedzovali ich úlohu na výcvik afganských jednotiek a hľadanie "zvyškov al-Kájdy". Podľa nových pravidiel však bude môcť armáda bojovať s Talibanom a ďalšími skupinami, pokiaľ militanti "priamo ohrozia Spojené štáty a koaličné sily" alebo poskytnú "priamu podporu al-Kájde", uviedol nemenovaný americký predstaviteľ. Podľa agentúry Associated Press a denníka New York Times o zmene rozhodol prezident Obama potichu po poradách s bezpečnostnými predstaviteľmi v uplynulých týždňoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies