Obama predloží Senátu dve nominácie

NETKY.SK • 8 November 2014, 08:06 • 2 min
Obama predloží Senátu dve nominácie

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama dnes nominoval námestníka svojho poradcu pre otázky národnej bezpečnosti Tonyho Blinkena do funkcie námestníka ministra zahraničných vecí. Informoval o tom dnes washingtonský Biely dom.

slovakia

left justify in out

Blinken sa otázkami národnej bezpečnosti v Bielom dome zaoberá od roku 2009, pričom spočiatku bol poradcom viceprezidenta Joa Bidena. Predtým pracoval pre zahraničný výbor amerického Senátu a pre administratívu prezidenta Billa Clintona.
      

Blinkenovu nomináciu do funkcie námestníka ministra zahraničných vecí musí potvrdiť Senát, uviedol Biely dom. Ako dnes uviedol hovorca Bieleho domu Josh Earnest, Obama okrem toho chce do funkcie generálneho prokurátora USA nominovať prokurátorku newyorského Brooklynu Lorettu Lynchovú. Agentúra AP informovala, že ak Senát Lynchovej nomináciu potvrdí, stane sa prvou ženou afroamerického pôvodu na tejto pozícii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies