Obama pred primárkami demokratov nepodporí žiadneho z kandidátov na prezidenta

NETKY.SK • 10 Január 2016, 18:26 • 2 min
Obama pred primárkami demokratov nepodporí žiadneho z kandidátov na prezidenta

WASHINGTON - Prezident USA Barack Obama nevyjadrí verejnú podporu žiadnemu zo spolustraníkov, ktorí sa uchádzajú o tento post, kým nebudú známe výsledky primárnych volieb Demokratickej strany v nadchádzajúcich mesiacoch.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to dnes šéf Obamovho štábu Denis McDonough, ktorého cituje agentúra Reuters.

 

"Urobíme presne to isté, čo v minulosti," povedal McDonough v programe televíznej stanice NBC. Obama sa podľa neho zapojí do kampane Demokratickej strany až po vnútrostraníckych prezidentských primárkach, aby pomohol získať podporu pre vybraného nominanta.

 

Primárne voľby v jednotlivých štátoch USA sa začnú 1. februára v Iowe a potrvajú niekoľko mesiacov. Demokrati a konkurenční republikáni oficiálne oznámia mená svojich prezidentských nominantov v priebehu leta. Samotné prezidentské voľby sa uskutočnia v novembri a nový prezident USA sa svojho úradu ujme v januári 2017.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies