Obama posunul termín svojho kľúčového prejavu v Kongrese na 8. septembra

NETKY.SK • 1 September 2011, 15:06 • 2 min
Obama posunul termín svojho kľúčového prejavu v Kongrese na 8. septembra

Obama posunul termín svojho kľúčového prejavu v Kongrese na 8. septembra

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama posunul dátum svojho kľúčového prejavu na spoločnej schôdzi oboch komôr Kongresu, kde predloží plán na tvorbu pracovných miest, zo 7. na 8. septembra. Informoval o tom v stredu Biely dom.
      Obama tak ustúpil námietkam republikánov. Pôvodne totiž požiadal o vystúpenie v Kongrese v ten istý večer, keď budú mať republikánski prezidentskí kandidáti televíznu debatu, uviedla agentúra Reuters. Časová zhoda bola podľa Bieleho domu náhodná.
      "Prezident sa zameral na nevyhnutnú potrebu vytvorenia nových pracovných miest a rastu našej ekonomiky, privítal teda možnosť vystúpiť na spoločnej schôdzi Kongresu vo štvrtok 8. septembra, a vyzvať lídrov nášho národa, aby na 100 percent začali sústrediť svoju pozornosť na čokoľvek, čo pomôže americkému ľudu," uviedol vo vyhlásení hovorca Bieleho domu Jay Carney.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona