Obama poslal Kiskovi telegram ku Dňu Ústavy SR

NETKY.SK • 1 September 2016, 11:14 • 2 min
Obama poslal Kiskovi telegram ku Dňu Ústavy SR

BRATISLAVA - Americký prezident Barack Obama poslal ku Dňu Ústavy SR telegram slovenskej hlave štátu Andrejovi Kiskovi.

slovakia

left justify in out

"Pri príležitosti tohto sviatku a pripomenutia si hodnôt, ktoré Vaša Ústava predstavuje, prajem občanom Slovenska veľa úspechov do ďalších rokov," napísal v telegrame Obama.

 

Poukázal v ňom, že stavajúc na Ústave, ktorá si ctí demokratické inštitúcie a vládu práva, sa Slovákom podarilo dosiahnuť mimoriadne zmeny. "Oslava tohto sviatku sa prekrýva s prvým predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie, ktoré je ďalším dokladom úspechov SR a dosiahnutia vedúcej úlohy (SR) v medzinárodných vzťahoch od získania nezávislosti," napísal Obama.

 

Skonštatoval, že obe krajiny zdieľajú spoločný záväzok podpory slobody a šírenia zdieľaných demokratických hodnôt a princípov, na ktorých je založená transatlantická spolupráca. "Silné väzby medzi našimi krajinami sú neochvejným základom pre trvalé priateľstvo medzi našimi národmi a občanmi," doplnil Obama.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies