Obama položil veniec aj k pamätníku obetí teroristického útoku v Pentagóne

NETKY.SK • 12 September 2011, 15:19 • 2 min
Obama položil veniec aj k pamätníku obetí teroristického útoku v Pentagóne

Obama položil veniec aj k pamätníku obetí teroristického útoku v Pentagóne

slovakia

left justify in out

img

Americký prezident Barack Obama dnes položil veniec k pamätníku obetí teroristického útoku v Pentagóne. Predtým sa zúčastnil na pietnom akte v New Yorku a navštívil Pensylvániu, kde sa zrútilo štvrté unesené lietadlo.
      Na krátkom pietnom akte v Pentagóne si pamiatku obetí uctili aj prvá dáma Spojených štátov Michelle Obamová a americký minister obrany Leon Panetta.
      Pred desiatimi rokmi narazilo teroristami unesené lietadlo do budovy amerického ministerstva obrany, čo vyvolalo veľký požiar. Zahynulo 184 ľudí.
      Obama dnes večer miestneho času (02.00 h SELČ) vystúpi s prejavom na Koncerte nádeje vo Washingtone pri príležitosti desiateho výročia teroristických útokov z 11. septembra 2001.
      Na ceremónii na Ground Zero, ktorá sa skončila po vyše štyroch hodinách, prečítali mená všetkých takmer 3000 obetí teroristických útokov. Na záver zazneli trúbky policajtov a hasičov.
      Spolu s Obamovcami sa na pietnom akte v New Yorku zúčastnil bývalý prezident George W. Bush s manželkou. Obama prečítal 46. žalm z Biblie.
      Bush citoval z listu z obdobia občianskej vojny v USA. Vtedajší americký prezident Abraham Lincoln ho v roku 1864 napísal matke, ktorá stratila päť synov.
      Americký viceprezident Joe Biden na pietnej spomienke v Pentagóne uviedol, že boj proti al-Káide bude pokračovať, až kým táto teroristická sieť nebude úplne zničená.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies