Obama podporuje snahu obnoviť zákaz útočných zbraní

NETKY.SK • 19 December 2012, 08:01 • 2 min
Obama podporuje snahu obnoviť zákaz útočných zbraní

Obama podporuje snahu obnoviť zákaz útočných zbraní - Politika Prezident USA Barack Obama podporuje snahy americkej senátorky Dianne Feinsteinovej o opätovné zavedenie zákazu útočných zbraní. Takisto podporí legislatívu, ktorá by znemožnila súkromným firm

slovakia

left justify in out

imgPrezident USA Barack Obama podporuje snahy americkej senátorky Dianne Feinsteinovej o opätovné zavedenie zákazu útočných zbraní. Takisto podporí legislatívu, ktorá by znemožnila súkromným firmám predávať na výstavách ľuďom zbrane bez toho, aby podstúpili previerku. Informoval o tom dnes Biely dom.

Hovorca Bieleho domu Jay Carney oznámil niekoľko prvých detailov, ako mieni Obama splniť svoj sľub, že vyrieši násilie páchané strelnými zbraňami.

Sľub dal po streleckej masakre 20-ročného Adama Lanzu na základnej škole v meste Newtown, kde zabil 26 ľudí, vrátane 20 detí vo veku šesť a sedem rokov. Lanza pri útoku použil poloautomatickú útočnú pušku Bushmaster AR-15.

"Je jasné, že ako národ sme neurobili dosť pre vyriešenie pohromy, ktorou je násilie páchané strelnými zbraňami," povedal Carney novinárom. A znovu potvrdil, že Obama "chce konať v najbližších týždňoch".

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies