Obama podporil zákaz spornej terapie na zmenu sexuálnej orientácie mládeže

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 07:12 • 2 min
Obama podporil zákaz spornej terapie na zmenu sexuálnej orientácie mládeže

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyzval v stredu na ukončenie psychiatrických terapií, ktorých účelom je zmeniť sexuálnu orientáciu mladých gejov, lesieb a transrodových osôb. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Washington tým reagoval na petíciu žiadajúcu prezidenta, aby podporil zákon o zákaze tohto sporného liečebného postupu, ktorý sa však teší podpore konzervatívnych a náboženských spolkov. Petícia vznikla po samovražde 17-ročného transrodového dievčaťa, ktoré rodičia nútili podstúpiť terapiu.

 

"Vedecké dôkazy jednoznačne potvrdzujú, že liečba sexuálnej orientácie, najmä ak sa vykonáva u mladých ľudí, nie je vhodná tak zo stránky lekárskej ako i etickej, a môže viesť k vážnej ujme. Vládny kabinet preto v rámci ochrany americkej mládeže podporuje zákaz tejto terapie," uvádza sa vo vyhlásení.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona