Obama pochválil príslušníkov polície za rýchlu reakciu na útoky

NETKY.SK • 20 September 2016, 08:48 • 2 min
Obama pochválil príslušníkov polície za rýchlu reakciu na útoky

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama pochválil políciu v meste New York a štáte New Jersey, a obzvlášť prvých zasahujúcich príslušníkov, za "rýchlu reakciu, ktorá určite zabránila tomu, aby bolo zranených ešte viac ľudí" pri víkendových bombových útokoch v oboch spomenutých lokalitách. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Obama pochválil aj "rýchlu akciu odvážneho policajného príslušníka mimo služby", ktorý cez víkend zabil muža podozrivého z útoku nožom spojeného s terorizmom v nákupnom centre v štáte Minnesota.

 

Prezident povedal v New Yorku, keď sa objavili správy o zatknutí podozrivého v New Jersey, že riaditeľ amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) ho informoval o situácii a že sa zhováral s guvernérmi štátov New York, New Jersey a Minnesota.

 

"Chcem využiť túto príležitosť a uistiť obyvateľov tohto mesta, tohto regiónu a Američanov po celej krajine, že naši profesionáli z protiteroristických, policajných a justičných útvarov na každom stupni - federálnom aj miestnom - spolupracujú celých 24 hodín denne, aby zabránili útokom a držali nás v bezpečí," vyhlásil šéf Bieleho domu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona