Obama pochválil najvyšší súd za rozhodnutie vo veci homosexuálnych manželstiev

NETKY.SK • 20 Október 2014, 18:27 • 2 min
Obama pochválil najvyšší súd za rozhodnutie vo veci homosexuálnych manželstiev

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyzdvihol nedávne nariadenie Najvyššieho súdu USA týkajúce sa manželstiev homosexuálov ako rozhodnutie, ktoré bude mať zrejme najväčší dosah zo všetkých rozhodnutí prijatých počas jeho pôsobenia vo funkcii prezidenta.

slovakia

left justify in out

V rozhovore pre noviny The New Yorker Obama povedal, že rozhodnutie zo 6. októbra, ktorým súd odmietol odvolanie štátov usilujúcich sa zachovať zákaz sobášov homosexuálov, je to najlepšie z jeho funkčného obdobia.
     

Bývalý profesor práva vysvetlil, že hoci súd nebol pripravený rozšíriť právo homosexuálov na manželstvo celonárodne, "dal silný signál zmien, ku ktorým došlo v spoločnosti, a že zákon má čo doháňať". Súd svojím odmietnutím fakticky zlegalizoval manželstvá gejov a lesieb v 30 amerických štátoch, čo by mohlo viesť k ich celoštátnemu uznaniu.
     

Prezident tiež povedal, že si nevie predstaviť sám seba ako sudcu najvyššieho súdu, pretože by to preňho bola priveľká "rehoľa", citovala ho tlačová agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies