Obama po ďalšom streleckom útoku kritizuje neschopnosť prijať zákony na kontrolu zbraní

NETKY.SK • 11 Jún 2014, 10:05 • 2 min
Obama po ďalšom streleckom útoku kritizuje neschopnosť prijať zákony na kontrolu zbraní

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama vyjadril v utorok hlbokú frustráciu nad neschopnosťou Washingtonu zaviesť čo i len umiernené opatrenia na kontrolu zbraní.

slovakia

left justify in out

Vyjadril sa tak po tom, čo pri ďalšej streľbe na škole v Spojených štátoch zomreli dve deti. "Mali by sme sa za to hanbiť," povedal v tejto súvislosti Obama. Podľa jeho slov sú USA jedinou rozvinutou krajinou na svete, ktorá takéto správanie umožňuje. Krvavé streľby sa stávajú stále viac "pravidlom, ktoré berieme ako samozrejmosť", podotkol prezident, pričom dodal, že ako rodič to považuje za desivé.

 

Obama sa od roku 2013, keď pri streľbe na škole v meste Newtown v štáte Connecticute zomrelo 20 detí, snaží presvedčiť Kongres, aby schváli potrebné zákony. Tieto snahy však pre tlak zo strany zbrojárskej lobby opakovane zlyhali. Sprísnenie zákonov blokujú najmä republikáni. 

 

Od tragédie v Newtone na amerických školách podľa mimovládnej organizácie Everytown for Gun Safety došlo k 74 streľbám. Minulý týždeň muž spustil paľbu na univerzite v Seattli a naposledy v utorok na strednej škole v Oregone tínedžer zastrelil 14-ročného chlapca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies