Obama písal Kiskovi: Toto mu napísal!

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 12:02 • 2 min
Obama písal Kiskovi: Toto mu napísal!

BRATISLAVA - Prezident Spojených štátov amerických Barack Obama napísal slovenskej hlave štátu Andrejovi Kiskovi blahoprajný list pri príležitosti jeho nástupu do funkcie.

slovakia

left justify in out

Obama v liste okrem iného ocenil pozornosť, ktorú nový slovenský prezident venuje spoločným hodnotám, vrátane otázok transparentnosti a vlády práva. Informuje o tom oficiálna webstránka Andreja Kisku.

 

Americký prezident tiež vyjadril presvedčenie, že Slovensko pod Kiskovým vedením bude pokračovať v podpore mieru a ekonomického rastu v regióne a vo svete. "Uviedol, že Slovensko je jedným z kľúčových partnerov Spojených štátov amerických, a to i prostredníctvom svojho členstva v Európskej únii a NATO," píše sa na webe hlavy štátu. Obama ďalej vyjadril pripravenosť spolupracovať so slovenským prezidentom v oblastiach spoločného záujmu oboch krajín – v európskej energetickej bezpečnosti, pri presadzovaní stability v Afganistane, pomoci ukrajinskému ľudu na ceste k bezpečnosti a budúcej prosperite, ako aj pri uzatváraní ambicióznej dohody o Transatlantickom obchodnom a investičnom partnerstve. "Vyjadril potešenie, že Spojené štáty americké sa môžu na Slovensko spoľahnúť ako na dôveryhodného partnera. Zdôraznil veľký význam, ktorý Spojené štáty americké pripisujú spoločnému členstvu v Severoatlantickej aliancii a uistil o pevnom záväzku Spojených štátov amerických pri obrane spoločnej bezpečnosti."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies