Obama oznámil nové opatrenia zamerané na kontrolu zbraní

NETKY.SK • 5 Január 2016, 18:40 • 2 min
Obama oznámil nové opatrenia zamerané na kontrolu zbraní

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama dnes v Bielom dome oficiálne oznámil nové opatrenia zamerané na kontrolu strelných zbraní, ktoré majú obmedziť ich zneužívanie pri násilných trestných činoch.

slovakia

left justify in out

"Verím, že môžeme nájsť cesty, ako obmedziť násilie páchané strelnými zbraňami tak, aby to bolo v súlade s Druhým dodatkom (ústavy USA)," vyhlásil Obama podľa agentúry Reuters počas emotívneho vystúpenia vo Východnej miestnosti Bieleho domu.

 

Druhý dodatok k ústave zaručuje americkým občanom právo nosiť strelnú zbraň.

 

Podľa Obamu je nevyhnutné sprísniť preverovanie pozadia záujemcov o kúpu strelných zbraní vrátane internetového predaja a zrušiť doteraz platné, ktoré podľa neho nedávali zmysel.

 

"Vytvorili sme systém, v ktorom môžu nebezpeční ľudia hrať podľa odlišných pravidiel," povedal prezident USA.

 

Obamova administratíva vydala v pondelok novú smernicu, ktorá nariaďuje povinné licencie pre všetkých predajcov zbraní, či už na zbrojných výstavách, blšom trhu, na internete alebo v obchodoch. Obchodníci tiež budú musieť preverovať minulosť ľudí, ktorým zbrane predávajú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies