Obama ohlási novú imigračnú stratégiu Bieleho domu

NETKY.SK • 19 November 2014, 19:10 • 2 min
Obama ohlási novú imigračnú stratégiu Bieleho domu

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama predstaví detaily svojej novej kontroverznej imigračnej stratégie. Šéf Bieleho domu tak urobí vo štvrtok večer v prejave pred piatkovým odletom do Las Vegas, napísala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj blízky Obamovej vláde.

slovakia

left justify in out

Samostatná imigračná aktivita Bieleho domu podľa agentúry Reuters ešte viac prehĺbi nezhody medzi demokratickým prezidentom a republikánmi, ktorí v posledných voľbách tento mesiac ovládli obe komory federálneho Kongresu.
     

Obamova stratégia počíta podľa vládnych zdrojov s poskytnutím úľavy od hrozby deportácie pre približne päť miliónov imigrantov bez platných dokladov. Ráta tiež s posilnením bezpečnosti na hraniciach, oslovovaním vysoko kvalifikovaných zahraničných pracovníkov a rozšíri asistenciu pre obyvateľov bez dokladov, ktorí sa do USA dostali ako deti prisťahovalcov.
     

Prezidentova samostatná iniciatíva, ktorá zaručí "amnestiu" pre ilegálnych imigrantov, zruinuje aktivity Kongresu v súvislosti s imigračnou politikou a ďalšími otázkami, varoval dnes predseda americkej Snemovne reprezentantov John Boehner.
     

"Pokiaľ 'cisár Obama' ignoruje americký národ a ohlási plán amnestie, ktorý, ako on sám povedal, znovu a znovu prekračuje jeho ústavné právomoci, upevní svoje dedičstvo bezprávia a zruinuje šance na kongresové kroky v danej otázke - a mnohých ďalších," odkázal médiám Boehner prostredníctvom svojho hovorcu.
     

Boehner a ďalší republikáni dominujúci dolnej komore Kongresu vzniesli proti Obamovej imigračnej stratégii jednohlasne ostré námietky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies