Obama odsúdil teroristický útok v Paríži

NETKY.SK • 7 Január 2015, 16:38 • 2 min
Obama odsúdil teroristický útok v Paríži

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama odsúdil dnešný útok na redakciu francúzskeho satirického týždenníka Charlie Hebdo v Paríži, ktorý si vyžiadal najmenej 12 mŕtvych. Označil to za teroristický čin proti spojeneckému Francúzsku.

slovakia

left justify in out

"Sme v kontakte s francúzskymi predstaviteľmi a nariadil som svojej administratíve, aby poskytla akúkoľvek pomoc potrebnú na postavenie týchto teroristov pred spravodlivosť," citovala z Obamovho vyhlásenia agentúra Reuters.
     

"Francúzsko je najstarším spojencom Ameriky a stálo bok po boku s USA v boji proti teroristom, ktorí ohrozovali našu spoločnú bezpečnosť a svet... Znovu a znovu francúzsky národ obhajoval univerzálne hodnoty, ktoré hájili generácie našich národov. Francúzsko a významné mesto Paríž, kde sa odohral tento ohavný útok, dávajú svetu nadčasový vzor, ktorý tu bude aj po nenávistnej vízii týchto zabijakov," konštatoval Obama.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona